top of page
  • Kari

Alt kan ikke være mørkt


Det er nok mange som vil tenke at det livet jeg har levd i mange år, må være helt grusomt. At det bare er en enste vond drøm og at alt må ha vært så mørkt, både fysisk og psykisk. Men sannheten er at det var det ikke. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har levd et godt liv og levd etter beste evne ut ifra de forutsetningene jeg har hatt. Kan du si det samme?


Å se det fine i det vonde. Det gode i det vanskelige. Det vakre i det som er sårt. Av en eller annen grunn, har jeg mestret dette. Finne gleden i de bittesmå ting. Glede meg over livets små og store hendelser. Glede meg over andres små og store begivenheter. DET ble min styrke. Og DET ble min oppskrift på å overleve.

Å finne glede i livet, er så inderlig viktig. Gleden over et tent lys på en mørk høstdag. Gleden over nyvasket sengetøy. Gleden over å ha lagd en nydelig smoothie. Gleden av å prate med noen du setter pris på. Gleden av å le av en dårlig vits. Gleden av å kjenne glede i hjertet.


Selv om omstendighetene dine kanskje ikke er optimale, så er det noe med å finne det positive i det du har. Og finne det positive med deg selv og din situasjon. Se livet med positive øyne. Ikke la din første tanke alltid være "nei, det går ikke" eller "nei, det kan jeg ikke" eller "nei,nei,nei". Det å alltid ha en negativ tanke som første tanke, vil skape begrensninger som vil sette en stopper for din vekst. Og dine muligheter. Tenk alt du går glipp av.


For min del har det vært en naturlig del av den jeg er å alltid se det positive i livet. Jeg er løsningsorientert og tenker alltid på hvordan jeg kan løse ting før jeg i det hele tatt tenker tanken om det faktisk er mulig eller ei. Dette er et mindset som har hjulpet meg enormt gjennom svært utfordrende perioder i livet. Hva er det jeg står overfor nå? hvordan kan jeg best mulig løse dette? Hva krever det av meg? må jeg innhente hjelp fra andre? Kan jeg få dette til ved å endre måten jeg forholder meg til dette på? eller ved å endre hvordan jeg ser på saken? Det er mange måter å stille seg spørsmål for å håndtere utfordringer man står oppi på. Hvordan løse utfordringer på best mulig måte?

Start alltid med deg selv. Det er garantert mye å hente her. Endringer må starte hos deg selv. Kan du finne noe positivt i din situasjon? eller er det noe du kan ta med deg fra denne erfaringen som vil gi deg noe positivt?


Du vil alltid kunne finne noe negativt om alt hvis det er det du er ute etter. Hvis du føler at livet blir litt lettere hvis alt rundt deg er negativt, så vær så god. Om du har det så godt med deg selv i en sånn tilstand, er jo noe helt annet. Men, jeg tør å påstå at hvis du velger å sette på deg de positive brilleglassene og begynne å se på deg selv og alt rundt deg, med positive fortegn, så vil du kjenne at livet får en bedre flyt.


Vi går nå inn i en tid som for mange er tung. Det blir stadig mørkere ute, flere trekker seg nok mer inn og for seg selv utover høsten og vinteren og det "lette" ved sommeren tar en pause fra oss alle. Skal du velge å gå inn i denne høsten med tanken om at du ikke liker høst, ikke liker mørket, ikke liker det ene eller det andre med det denne årstiden måtte bringe, ja da vil det mest sannsynlig bli en tung og lang høst for deg. Det du legger opp til av tanker og innstilling, vil bli sånn. Fokuserer du mer på alt den fine høsten kan gi deg, da er det det du får. Ved å fokusere på det positive, så vil det bli mer av det positive. Fokuserer du kun på det negative, da blir det mer av det negative. Vi må sende ut i verden det vi ønsker å få tilbake. Uansett hvordan livet ditt fortoner seg akkurat nå, så er jeg sikker på at du kan finne mye ved høsten som kan gi deg glede. Tenne lys, kjøpe inn mye god te, et nytt deilig ullteppe, strikke en ny ullgenser eller noen skikkelige gode sokker, gå turer i skogen og observere hvordan alt det frodig grønne nå går over i de vakreste farger. De litt kjølige morgenene når løvet som ligger på bakken er blitt stive av nattens frost og det knaser når du går på bakken. DET er det fineste med høsten. Skiftet. Et skifte som minner oss om at det er ingenting som varer evig, men at alt er i stadig endring. Også vi. At vi er en del av en flyt og hvis vi bare overgir oss til livet og ikke hele tiden skal kjempe så hardt i mot alt, så vil kanskje ikke høsten føles så tung allikevel. Eller alt annet du måtte ha som skjer i livet ditt. Det er ingenting som varer evig, selv ikke tunge tider. Husk det.

Jeg håper du får en nydelig god dag kjære deg som leser.

Ta vare på deg selv.


Varm klem fra Kari

Siste innlegg

Se alle

Comments


  • Instagram
bottom of page