top of page
  • Kari

Hva er ditt HVORFOR?


Det å ha en mening, en plan, en livsoppgave om du vil, kan utgjøre en enorm forskjell for hvordan du forholder deg til livets utfordringer. En plan som overgår alt du måtte gjennomgå akkurat her og nå. Noe som gjør at du greier å holde blikket rettet mot akkurat det som er ditt HVORFOR, uansett.

Dette er en teknikk jeg har brukt i 20 år og som jeg fortsatt bruker. Mitt HVORFOR har endret seg noe de siste årene, men i nesten 20 år hadde jeg det samme HVORFOR.

Når livet var tungt, smertefullt, vanskelig, sårt, bekymringsfullt, så var tanken på mitt HVORFOR, det som holdt meg gående. Som gjorde at jeg aldri ga opp. Jeg visste at jeg ikke måtte gi meg, men fortsette å jobbe jevnt og trutt, hode ut, gjøre research, prøve nye ting, for en dag så ville jeg finne det som ville hjelpe meg. Det å ha blikket festet på et mål eller en grunn, kan bety forskjell på liv og død faktisk. Det å vite at du bare må holde ut litt til, gå noen skritt til, prøve en ting til. Gjøre det som må til for å nå ditt mål.


Så, hva er ditt HVORFOR? Har du et mål? en plan? og så finne ut HVORFOR akkurat det målet er ditt eller akkurat den planen er din. Det du får til svar på det spørsmålet, er ditt HVORFOR. Det å tenke litt over hva som er din grunn her i livet kan være svært lønnsomt. Dette gjelder om du vil oppnå noe stort, nå et mål, gjennomføre noe du tenker er umulig etc. Uansett hva det måtte være; sett deg et mål og finn ditt HVORFOR. Hvorfor ønsker du nettopp dette? er det for din egen skyld eller for noen andre skyld. Det er så ufattelig viktig at dine mål ikke er for noen andre sin skyld. Det må komme fra DEG og ditt innerste selv. Hvis målsettingen din er for andre sin skyld, vil det aldri kunne gi deg den samme drivkraften som et mål som kommer fra ditt indre vil gjøre. "Hvis jeg får til det, så blir de glade", eller "bare jeg får så så mye i lønn, da blir jeg lykkelig" osv. Det må være noe som gir deg en livsoppgave som kan holde deg oppe uansett. Å basere sin egen lykke på andre, vil aldri gi deg sann lykke. Vi har kun oss selv som vi kan styre, ingen av de rundt oss.

Sett deg ned med penn og papir, finn ditt HVORFOR og skriv det ned. Det har en enorm kraft å skrive ned målsettinger, drømmer og planer for hånd. Sett deg et mål og så starter arbeidet. Finn ut HVORFOR du vil nå ditt mål. Hva er grunnen til at du vil få til det du vil? Ditt hvorfor må være klokkeklart. Det kan ta kort tid, det kan ta lang tid. Veien kan være ganske rett eller brokete, humpete og til tider ta deg "rundt om kring", men så lenge du er i bevegelse, så er du på rett vei. Så lenge du ikke gir opp, stopper opp eller tenker at "dette kommer jeg aldri til å klare", så vil du ha alle forutsetninger til å greie det. Vær klar og tydelig i ditt HVORFOR. Hvorfor ønsker du nettopp dette? hva må til for at du skal klare dette?

Er det noen som kan hjelpe deg i å nå ditt HVORFOR? Å trekke inn hjelp er så viktig. Ikke bare når det gjelder å nå ditt HVORFOR, men i så mange andre arenaer i livet. Ikke vær redd for å søke hjelp i de situasjonene du trenger det. Det finnes så mye "der ute" og hvis du lytter til hjertet ditt, sier det gjerne klart i fra hva det trenger. Hvis du har et HVORFOR som innebærer at du vil bli så så sterk eller kunne løpe så så langt, ja da er det lurt å trekke inn en PT eller en løpetrpener. Kanskje til og med noen som kan hjelpe deg med å legge opp kostholdet ditt og optimalisere hverdagen så du kan yte best mulig. Hvis ditt HVORFOR er større indre ro eller balanse i livet, ja da kan det være lurt å trekke inn noen som kan hjelpe deg med dette. Vi trenger ikke å greie alt selv. Jeg tror ikke det er mulig i lengden heller. Som med enhver ny fase i livet, vil det kreve nye måter å håndtere det som dukker opp på. Skal du nå et mål eller en drøm, ja da er den rette hjelpen/veiledningen/coachingen være helt avgjørende. Det å føle at noen støtter deg, heier på deg og vil hjelpe deg på din vei, kan utgjøre akkurat den forskjellen du trenger for å oppnå ditt mål. En utenforstående som kan det de driver med, er gull!


Finn ditt HVORFOR og se hva som skjer når du begynner å jobbe mot akkurat DITT mål. Hold blikket festet på ditt HVORFOR og ta en fot foran den andre.

ALT er mulig. Ikke glem det!

Lykke til!

Varm klem fra Kari

Siste innlegg

Se alle

Comments


  • Instagram
bottom of page