top of page
  • Kari

Re opp senga di!
Hmmm, dette var da en noe merkelig overskrift tenker du kanskje nå. Og ja, det kan du godt si. Men i dag skal jeg snakke om det å faktisk re opp senga di, men også andre ting som kan minne om det å re opp senga di. Stay tuned!


I alle mine år liggende i ei seng, så tør jeg påstå at jeg har en viss erfaring med det å ligge i en seng. Jeg tilbrakte i perioder 23 1/2 time hver eneste dag i senga, så det ble noen timer kan du si.

Et av mine "triks" for å skape en forskjell på dag og natt, var nettop dette med å re opp senga. Det er nemlig svært fort gjort når man er i en sånn situasjon, eller når livesgnisten er borte og bare la alt flyte. At dag blir til natt og omvendt og du har ikke skapt noe rom for at kroppen og sinnet ditt skal oppfatte dette (og særlig når man har det mørkt HELE tiden rundt seg). Og det er her jeg mener at svært enkle grep, som å re opp senga di, kan være til stor hjelp.

Stort sett, så sant jeg ikke var i en svært dårlig forfatning, prioriterte jeg alltid å re opp senga. Jeg hadde et fint sengeteppe som jeg ble en ekspert på å bre utover senga ved bare å bruke en hånd. Jeg prøvde faktisk å gjøre det her om dagen, men jeg er tydeligvis ute av trening, for det ble ikke pent. Nå er jeg glad for at jeg ikke er god på det, for det betyr at jeg kan greie å bruke begge henda og har krefter til å gjøre det "som folk flest". Det å sørge for at jeg lagde en forskjell på dag og natt ble veldig viktig for meg. På dagtid lå jeg riktignok oppå sengeteppe, gjerne med pledd, mens på natten lå jeg under, med dyne. Men, det ble en stor forskjell som gjorde at jeg følte at jeg hadde "gjort noe viktig" og at "nå er det dagtid". Jeg hadde kanskje til og med den dagen orket å ta en dusj, så toppen av lykke var da nyvasket kosebukse, en god bodylotion og legge seg på sengeteppe med en kopp te. DET ble en riktig god dag.


Vi lever jo utifra de perspektivene vi tilegner oss og mange ganger kan det å endre perspektiv på hvordan vi oppfatter verden, være det som kan utgjøre forskjell på en god og dårlig dag. For de aller fleste vil jo min definisjon av en god dag, høres langt ifra god ut. Ligge inne i et mørkt rom, med riktignok nyvasket kosebukse OG oppredd seng er vel sånn mange har det når de er "daudårlg" av influensa eller no. Men for meg var dette hverdagen. Dag ut og dag inn. Langt i fra alle dager innebefattet nyvasket kosebukse og en dusj. De fleste dagene var det i beste fall litt vann i ansiktet, pussing av tenner og ha nok krefter til å få i meg mat. Det å prioritere ble jeg svært god på. Jeg visste sånn ca hva jeg hadde å "gå på" av krefter og mange ganger havnet jeg på minussiden før jeg i det hele tatt hadde reist meg opp av senga, mens andre dager var det rom for dusj og lage meg enkle måltider/mat som var gjort klart på forhånd.

Å bli beinhard på hva du kan gjøre, er ingen dum egenskap. Å prioritere det viktigste først og så videre, er noe av det jeg bærer med meg videre. Det er utrolig nyttig. Å ikke være redd for å ta de harde valgene, men stå i de, til tross for hva "alle andre" måtte synes og mene. Den luksusen hadde ikke jeg og det er jeg glad for nå. For det har gjort at jeg bryr meg svært lite om hva "alle andre" måtte synes og mene om mine valg. Det er en enorm frihet i det skal jeg si deg.

Men, tilbake til å re senga di. For mange er det kanskje en selvfølge, men jeg vet ikke om du har tenkt over det på den måten jeg gjorde. At det skapte en forskjell i dagen. Det å gjøre det hyggelig rundt seg. Små ting kan skape stor glede og følelse av "en god dag". Å ha det ryddig rundt seg, tenne lys, sette seg ned og ta en pause fra alle dagens gjøremål, ta på seg en nyvasket kosebukse og legge på nyvasket sengetøy. Gjør det oftere. Gjør små gode ting oftere. Du trenger ikke gjøre mye bestandig, men litt. Det vil utgjøre en stor forskjell i ditt liv. Tro meg.

Sett livet i perspektiv. Sett DITT liv i perspektiv. Er det noe du kan gjøre anderledes som gjør at du kan sette større pris på det du faktisk har i dag? Kan du gjøre endringer i hverdagen din slik at du kan få til små rom av glede og følelsen av å ha skapt deg selv en god dag?

Ønsker deg en nydelig dag.


Varm klem fra Kari


Siste innlegg

Se alle

Yin yoga

Comments


  • Instagram
bottom of page