top of page
  • Kari

Yin yoga


For snart 1 år siden, oppdaget jeg det som skulle bli en fast rutine hver uke siden. Yin Yoga. Ikke nok med at jeg endelig fant en yogaform som passet meg, men jeg fant det mest perfekte yogastudioet. Sattva yoga. Siv, en sjel helt utenom det vanlige, har skapt en helt nydelig oase hvor det er lave skuldre, varme, masse latter og rom for alle, uansett alder og fysisk form. Å hvile seg til helse skal man ikke kimse av.

Jeg har prøvd yoga for maaaange år siden, men det var en noe mer dynamisk variant og jeg følte meg så malplassert. Ikke var jeg myk, ikke var jeg sterk nok til å holde mange av posisjonene og mitt inntrykk av at yoga skulle være "zen", fikk jeg ikke helt til å stemme. Snarere tvert i mot var min erfaring. Jeg leste om Yin yoga og tenkte at jeg nå skulle gi yoga nok en sjanse. En restorativ yogaform hvor posisjonene går i sakte tempo, 3-5 min i hver posisjon og fokus på pust...dette måtte jo være noe for meg. Etter første timen var jeg hekta og siden har jeg vært der stort sett 2 ganger i uka. Jeg kan komme inn i yogastudioet med uro, sliten, lei meg eller bare litt svett i hodet etter en lang dag. Når jeg går derfra er jeg "rolig som skjæra på tunet", rolig pust, senkede skuldre og en følelse av velvære som er vanskelig å oppnå ellers i hverdagen. Å hvile i hver posisjon gjør underverker. Man trenger ikke være myk eller sterk, dette er en yogaform som de aller fleste vil greie å få til.

Å sette av tid til dette, er blitt noe av det viktigste jeg gjør for meg selv. Kanskje du kan finne din helt egne yogaoase der du bor? Kanskje det finnes "en Siv" som brenner for å spre god helse akkurat i nærheten av deg. En ting jeg har lært; man skal aldri si aldri. For i mitt liv har det en tendens til å dukke opp akkurat de menneskene og mulighetene som jeg trenger akkurat der og da. Når man først begynner å legge merke til det, så skjer det bare mer. Helt sant.


Å finne en treningsform som passer for akkurat DEG og DINE behov, er så viktig. Å ikke sammenlikne seg med alle andre, men se på hva DU har behov for, er virkelig en gamechanger. Jeg trodde jeg måtte løpe og løfte tunge vekter da jeg begynte å bli bedre, men kroppen min responderer ikke særlig godt på det. Jeg trenger rolige bevegelser, gå turer og styrkeøvelser med bruk av egen vekt/hverdagsaktiviteter (løfte noe her, bære en hund opp 5 etasjer, bære noe der, opp, ned, bort og frem....alt av aktiviteter som man gjør i løpet av en dag i aktivitet) og enkle styrkeøvelser på stuegulvet med en matte, noen strikker og meg selv (og Tassen). For meg er dette noe som fungerer fint og med yoga to ganger i uka i tillegg, har det blitt noe som jeg kan drive med på fast basis uten å bli helt utslitt i perioder og må hente meg inn og holde på som en yoyo. Det gir ikke stabilitet eller kontinuitet. Det fører bare til stress og skuffelser fordi man ikke greier å holde det ved like og så havner man i en evig sirkel av pågangsmot og "kjøre på" mentalitet, for så å miste piffen, motivasjonen og krefter og da blir det skuffelser over egen kropp. Å snakke ned oss selv og våre egne evner, er virkelig ikke godt for oss. Det språket vi bruker til å snakke til oss selv med, har så enormt mye å si for oss. Det kan virke tullete, men det er det virkelig ikke. Å ha tiltro til egen kropp, egne evner og ikke snakke oss selv ned, vil gi deg en mye større selvtillit og kroppen din vil respondere positivt. Tro meg.

Før du legger deg i kveld, se deg selv i speilet, smil og si noe positivt om deg selv. Takk kroppen din for at den har tatt deg gjennom nok en dag. At den ikke svikter deg, men gjør alt den kan for å holde deg i balanse. Takk kroppen din. Den jobber mye mer enn du noen gang kan forestille deg.

Som Siv alltid sier når vi er ferdig med yogatimen; Namaste.


Varm klem fra Kari
41 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


  • Instagram
bottom of page